Klantengetuigenis Patrick Demets (De Papaver Bio in Ieper) website De Papaver
 
“We geloven in de producten en dat voelen mensen”


Personal coach Patrick Demets staat sinds april 2022 aan het roer van De Papaver Bio, de gezondheidswinkel in Ieper. “De kunst is om de beste producten in de winkel te plaatsen. De producten van Bormo horen daar absoluut bij”, stelt de zaakvoerder.

Lifestyle, gezondheid en vitaliteit vindt Patrick Demets heel belangrijk. Als coach helpt hij mensen om meer in balans te komen en zich te ontplooien tot de personen die ze echt zijn. Dat doet hij in zijn praktijk Inspire Forward maar ook in De Papaver Bio, de Ieperse zaak die hij in april 2022 overnam. “Vroeger stond De Papaver voor supplementen en natuurvoeding. Nu ligt de nadruk op gezondheid – zowel fysiek als mentaal. Als gezondheidswinkel wil ik mensen bewust maken dat gezond eten belangrijk is en dat je zelf veel kan doen om je gezondheid te ondersteunen.”

“Aanbod waar ik achter sta”

De 300m2 grote winkel heeft een assortiment van bio- en natuurvoeding, gluten- en lactosevrije voeding, kruiden, thee, infusies, een uitgebreide lijn van voedingssupplementen met een eigen lijn van top voedingssupplementen, afslank- en sportvoeding, producten voor lichaamsverzorging… “Het aanbod is groot. Het aantal leveranciers ook. De kunst is om telkens de beste producten van elke leverancier te kiezen. Voor Bormo was het simpel: we hebben het volledige assortiment omdat ik er volledig achtersta”, aldus Patrick Demets.

“Merk dat vertrouwen uitstraalt”
Patrick leerde Bormo kennen via Brigitte Persyn van wie hij de zaak overnam. “Ik was meteen geïntrigeerd door het logo”, vertelt hij. “Het deed me denken aan de Kelten en monniken, aan iets spiritueels, aan meesters… Ik heb contact opgenomen met Ludwig Borms toen ik de zaak overnam. Ik vertelde wat mijn intentie was met de zaak. Hij voelde me aan en kwam heel rustgevend over. Dat schepte vertrouwen. Ook het feit dat Bormo hier in Ieper al kan rekenen op een trouwe klantenbasis, stelde me gerust. Intussen ben ik een trouwe gebruiker van de Bormo-producten.”

Energetische werking
Tijdens ons gesprek verstuift de zaakvoerder van De Papaver Bio wat Morgenrood in de ruimte waar we zitten. “Voor de goede energie”, knikt hij. “Want Morgenrood is veel meer dan een parfum. Het heeft echt een energetische werking – net zoals de andere producten. Je voelt je er een ander mens door. Net als de andere producten van Bormo heb je er niet veel van nodig om effect te voelen.”

Bormo Hygiëne
Dat effect ondervindt Patrick Demets ook bij Bormo Hygiëne, dat hij dagelijks gebruikt. “Het Morgenrood-parfum en Bormo Shampoo gebruik ik dagelijks, net als de Bormo Hygiëne. Het is heel zuinig in gebruik. Ik gebruik het zowel als zeep in de douche als in mijn badwater. Het product schuimt én werkt heel sterk. Heb ik een vermoeiende dag, dan neem ik een warm bad met Bormo Hygiëne. Ik voel me dan meteen een ander mens. Het werkt ook heilzaam. Een tijdje terug sukkelde ik met mijn rug. Iedere avond nam ik daarom een douche met Bormo Hygiëne. Al snel was ik beter – door de warmte en het energetische water.”

“Schitterende resultaten”
De producten uit de Bormo-lijn zijn niet goedkoop maar dat is geen bezwaar, merkt Patrick Demets. “Mensen kopen het omdat ze er schitterende resultaten mee behalen. Onlangs kwam een man van 80 jaar in de winkel die geen enkele zeep meer kon verdragen. Alles jeukte. Ik stelde hem Bormo Hygiëne voor. Eerst keek hij wantrouwig naar het prijskaartje maar nam toen toch een fles mee. Een maand later is hij teruggekomen om er twee nieuwe te kopen…”

“Ons enthousiasme overtuigt”
Niet iedereen onthoudt de merknaam ‘Bormo’ maar wél wat de producten doen. “Soms komen hier mensen die zeggen: ‘Ik kom om een potje. Ik weet niet hoe het heet maar het is een speciaal.’ Dan zijn ze op zoek naar Bormo Wonder”, glimlacht Patrick.
Hij gelooft in de producten. “Het is ons eigen overtuiging dat het werkt en ons enthousiasme die zorgen voor verkoop. De mensen voelen dat. Het is een energetisch product. Als ik erover spreek sta ik in mijn kracht want het is goed. Het klopt dat er niet veel informatie op de producten staat maar mensen vragen ook niet naar de samenstelling. Dat zegt toch genoeg?”

Goed contact
Patrick raadt mensen ook aan om rechtstreeks te bellen naar de producent voor verder advies. Het nummer op de verpakkingen is dat van Ludwig Borms en wordt doorverbonden naar de telefoon van Lieve Capoen. Ook met de nieuwe verdeelster heeft Patrick Demets zit het goed. “Als er een vertegenwoordiger binnenkomt in De Papaver Bio, dan voel ik direct aan of het goed zit of niet. Bij Bormo zit het gevoel goed.”

Positieve reacties
“Ik heb destijds beslist om deze zaak over te nemen om de mensen nog beter en doelgerichter te kunnen helpen. Ons stokpaardje is onze eigen lijn met 62 voedingssupplementen die professioneel gecertificeerd en goedgekeurd zijn. De Papaver Bio is niet zomaar een biowinkel. Wij willen echt het verschil maken. De vele positieve reacties van de klanten tonen aan dat we op de goede weg zijn en we hebben nog veel plannen. En ja: Bormo blijft daarbij een vaste waarde”, zegt Patrick Demets tot besluit.