<Klantengetuigenis Lorry Focquaert (Vitae Sanae in Slijpe)>

“Al meer dan 20 jaar sta ik achter Bormo”


“Ik ben een Bormo-fan”, zegt Lorry Focquaert van Vitae Sanae in Slype. “En doordat ik zelf geloof in de producten, kan ik ze ook goed aanbevelen aan mijn klanten. Het is niet moeilijk om mensen te overtuigen. Bormo staat voor krachtige producten die wérken”.

De reviews op Google en sociale media over Vitae Sanae in Slype zijn positief: “Unieke zaak in zijn genre”, “De producten zijn top en Lorry weet op alles raad” en “Alles is zijn geld waard”.
Inge omschrijft de zaakvoerster van Vitae Sanae dan weer als volgt: “Vlotte vriendelijke dame die onmiddellijk wist wat ik nodig had en waarmee ik geholpen ging zijn.”
Lorry Focquaert glimlacht. Dat is precies wat ze wil met haar natuurwinkel en herboristerie. “Sinds 2000 heb ik mijn winkeltje. Nadat ik me had bijgeschoold als herborist, psychotherapeut en veel bijkomende cursussen heb gevolgd wou ik mensen helpen met een natuurlijke aanpak.”

Vaste klanten en toevallige passanten
Het cliënteel van haar winkel is divers. De winkel ligt in Slijpe, aan de afrit van Middelkerke. “Ik heb veel trouwe klanten die met mijn winkel meegroeien. Maar ook veel tweedeverblijvers en toeristen onderweg naar Middelkerke-Bad. Ze stappen al eens binnen voor een biobrood of een belegd broodje. Ondertussen laten ze wel eens vallen dat ze last hebben van een kwaaltje of op zoek zijn naar een specifiek product. Dan gebeurt het dat ze de Bormo Wonder kopen.”

Spreken uit ondervinding
Lorry kent de producten van Bormo al meer dan twintig jaar. “Bormo Wonder, Bormo Hygiëne en  Bormo Shampoo zitten vast in mijn gamma. Bormo Hygiëne bijvoorbeeld vind ik een mooie aanvulling op mijn dermatologische wasmiddelen. Het is heel geschikt voor mensen met een geïrriteerde of droge huid. Er is zeker een publiek voor.
Maar vooral de Bormo Wonder verkoopt goed. Het is niet moeilijk om mensen te overtuigen. Als je het uitlegt dat het speciaal is en dat je er zelf goede ervaringen mee hebt, gaat dat vlot – zelfs al is het niet zo goedkoop”, zegt Lorry Focquaert.
Intussen heeft de Vitae Sanae-zaakvoerster onder haar cliënteel al een trouw publiek voor Bormo Wonder opgebouwd. “Iedereen kent dat witte potje met groene letters. Het is precies dát wat kwaliteit uitstraalt.  Ik zou het jammer vinden als ze dat zouden veranderen. Dan zou Bormo Wonder zijn cachet verliezen, vind ik”. 

Voor kleine én grotere huidproblemen
Als ze het heeft over de werking van Bormo Wonder komt Lorry pas echt op dreef: “Het werkt goed bij huidproblemen, zelfs bij mensen die al alles hebben geprobeerd hebben. Het houdt de huid soepel. Het werkt goed bij kloven. Ook bij baby’s, in plooitjes. Ik weet dat je Bormo Wonder ook inwendig kunt aanbrengen maar ik gebruik ze alleen uitwendig. Dat werkt goed en je hebt er niet veel van nodig. Je moet de zalf niet in een dikke laag aanbrengen.
Ik kan alleen maar vertellen over mijn ervaringen met de kracht die in die zalf zit. Zelf heb ik met Bormo Wonder al verschillende problemen opgelost zoals een eczeem dat zelfs een dermatoloog niet weg kreeg. Ook bij de verzorging van iemand met een doorligwonde aan de rug heb ik mooie resultaten gehad. Ja, met Bormo Wonder krijg je ook een wonde ontstaan door jeuk en wrijving dicht. Je ziet snel effect. Iedere dag zie je het verbeteren”, aldus Lorry Focquaert die thuis meerdere potjes op voorraad heeft zodat ze er altijd eentje bij de hand heeft.

Energetische producten
Lorry noemt zichzelf nuchter en blijft met de voeten op de grond maar zegt wel: “In die zalf moet je geloven. Er zit iets energetisch in Bormo Wonder. Ik weet niet hoe ik dat moet zeggen. Erin geloven is al de helft van het werk. Ik voel dat ook in mijn werk. Als je zelf gelooft dat het goed is, verkoopt het zichzelf. Het zal werken.”
“Dat de zalf al lang bestaat is ook een troef”, vindt ze. “Wie het gehad heeft, koopt het iedere keer opnieuw. Het is wel een product dat lang meegaat – niet zoals een of andere tube die na veertien dagen leeg is.”

Tegen haaruitval
Ook voor Bormo Shampoo heeft Lorry Focquaert terugkerende klanten. “De rozemarijn in die shampoo doet het haar glanzen – ideaal voor vrouwen met lang haar. Er zijn ook veel mannen die bang zijn om hun haar te verliezen of kaal worden, die deze shampoo kopen want Bormo Shampoo gaat haaruitval tegen. Het is heel natuurlijk, plakt niet en heeft een zalig parfum. Als je in bad je haar ermee wast geniet het hele lichaam er mee van.”

Uitstraling en betrouwbaarheid
Dat Bormo Shampoo niet goedkoop is, is geen bezwaar ervaart Lorry. “Het is misschien wel een dure fles maar je kunt er heel zuinig mee zijn want je hebt er per wasbeurt maar weinig van nodig. Bormo Shampoo zit in een glazen fles. Dat is geen probleem. Ik ben er wel altijd heel voorzichtig mee. Ik zet dat niet zomaar op de rand van het bad. De donkerbruine glazen fles straalt kwaliteit uit. Hetzelfde product in een grote plastiek fles zou niet hetzelfde zijn. Dat zou ik een aanfluiting vinden van de shampoo.”
Dat er geen uitgebreide ingrediëntenlijst op de fles staat, vindt Lorry geen probleem. “De exacte samenstelling ken ik niet. Mensen die dat willen weten verwijs ik altijd door naar de producent. Op elk potje en elke fles staat het telefoonnummer.”

“Het plaatje klopt”
Het telefoonnummer is dat van Ludwig Borms en dat wordt doorgeschakeld naar Lieve Capoen dat de zaak en het levenswerk van Ludwig Borms heeft overgenomen en zo zorgt voor de continuïteit van Bormo. Daarover zegt Lorry Focquaert: “Het is altijd aangenaam geweest om zaken te doen met Ludwig Borms. Hij heeft Bormo nu overgelaten aan Lieve Cappoen uit Ieper. Bij de overname had ik wel vertrouwen in haar. Ze delen dezelfde filosofie. Ik voelde dat direct. Het plaatje klopt. Dat is alleen maar goed.”