<Klantengetuigenis Kathleen (BioQuattro) website BioQuattro

“Bormo Hygiëne is een aanrader voor mensen met huisdieren”

BioQuattro is een zaak in natuurproducten in Knokke. Zaakvoerster Kathleen gebruikt de producten van Bormo al vele jaren en vindt het dan ook niet moeilijk om ook haar cliënteel er warm voor te maken. “Ze zijn hun prijs zeker waard. Iedereen die Bormo gebruikt, koopt het opnieuw.”

Ruim 15 jaar geleden nam Kathleen een bestaande winkel in natuurproducten over in de Lippenslaan in Knokke. De gedreven dame toverde de zaak om tot BioQuattro waar mensen komen voor het ruime gamma voedingssupplementen, biovoeding, etherische olie, onderhoudsproducten en zepen, honing, kaarsen… BioQuattro kiest daarbij voor bekende biomerken. Ook de producten van Bormo staan in de biozaak en in de online shop van BioQuattro. Logisch, want Kathleen gelooft net als Bormo sterk in de heilzame kracht van de natuur. “Mijn klanten komen naar hier voor goede, natuurlijke producten die werken”, steekt ze van wal. “Cortisone of producten met parfum willen ze bijvoorbeeld niet. De producten van Bormo willen ze wél”.

Naamsbekendheid
Bij BioQuattro vinden klanten Bormo Wonder, Bormo Hygiëne, Bormo Shampoo en Bormo Haarglans. “Die producten waren hier al toen ik de zaak overnam. Bormo Wonder, Bormo Hygiëne en Bormo Shampoo verkopen het best. Eens mensen de producten kennen, zijn ze verkocht. Zelf gebruik ik Bormo ook en ik ben er heel tevreden over.”
Hoewel Bormo al een redelijke naamsbekendheid geniet zijn er toch nog veel mensen die nog niet vertrouwd zijn met het merk, ondervindt Kathleen. “Af en toe zetten we de producten in de kijker om ze te laten opvallen in de winkel. Zo zetten we ze in de etalage of maken we er eens een promotieactie rond.”

Voor jong en oud
De bestseller Bormo Wonder raadt men in BioQuattro aan voor iedereen. “Voor wie een gevoelige huid heeft, mensen met een schrale huid, psoriasis en jeuk, droge handen en kloven in de winter… Jong en oud gebruikt het. Positief is dat je wel lang doet met een potje. Je hoeft er niet veel van aan te brengen.
Een tijdje terug kwam hier een vrouw tegen die last had van eczeem. Ze had al van alles geprobeerd. Ik heb haar de Bormo-zalf voorgesteld. Supercontent was ze. Sindsdien is ze al verschillende potjes komen halen die ze nu ook gebruikt als ‘billetjeszalf’ voor haar kleinkind.”

Voor de hond
Wat Kathleen ook zelf trouw gebruikt is Bormo Hygiëne. “Om het bad te reinigen, om te poetsen, om de vuilnisemmer te kuisen… Voor algemeen gebruik eigenlijk. Ook om mijn hond te wassen gebruik ik Bormo Hygiëne. Ik merk een duidelijk verschil met andere producten. Mijn hond heeft nu veel minder jeuk en zijn haar is na een wasbeurt echt heel zacht. Aangezien Bormo Hygiëne geen parfum bevat mag hij er dus aan likken. Dat het parfumloos is, is voor gebruik bij dieren wel belangrijk.”

Niet veel van nodig
Naar Bormo Hygiëne is veel vraag, merkt men in BioQuattro: “Een winkel uit de buurt koopt bij mij bidons van 20 liter voor alle gebruik. Bormo Hygiëne verkopen we minder in hoeveelheden maar de kleinere flessen verkopen we echt massaal. Ik heb een klant die er acht per keer komt halen. Echt waar”, zegt Kathleen die wel vindt dat een doseerbare dop wel goed zou zijn. “De poetsvrouw van mijn moeder is bijvoorbeeld heel kwistig met Bormo Hygiëne. Dat is niet de bedoeling natuurlijk. Daarvoor is het ook te duur. Het is een prijzig poetsproduct maar wél de prijs waard.” 

Voor haar- en huidproblemen
Ook Bormo Shampoo gaat vlot over de toonbank van BioQuattro. “Bormo Shampoo moet ik wel wat aanprijzen maar het is een echte aanrader voor mensen die last hebben van allerlei haar- en huidproblemen. Mensen met psoriasis, haaruitval, broos haar, een gevoelige huid, die een chemokuur hebben ondergaan… raad ik Bormo Shampoo aan. Zelf gebruik ik die shampoo ook.  Het enige nadeel, vind ik, is de glazen fles. Een flacon met een pompje is praktischer in de douche.”

Nieuwe wind
Kathleen heeft altijd een goed contact gehad met Ludwig Borms en nu met Lieve Capoen. De overgang is geruisloos gegaan. “Nee, ik ben niet bang geweest toen ik hoorde van de overname. Het brengt leven in de brouwerij. Misschien worden de verpakkingen wel vernieuwd of zo, maar de formule van Bormo blijft gelijk. Dat is het belangrijkste want het zijn goede producten. Misschien krijgen de Bormo-producten nu een biolabel. Dat zou goed zijn”, zegt de BioQuattro-zaakvoerster tot besluit.